10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (2024)

Am aflat că pofta de kibbeh, tabbouleh, kafta sau humus vine pe neașteptate. Așa că am făcut o listă în care am inclus câteva dintre cele mai bune restaurante libaneze din București, ca să ai și tu câteva repere… specifice.

(Update 2023)

10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (1)

În cele mai călduroase zile de vară, bucătăria libaneză reprezintă alegerea perfectă pentru un prânz copios sau o cină elegantă. Din fericire, nu e nevoie să zbori la Beirut pentru a gusta din savoarea preparatelor orientale. Avem suficiente restaurante libaneze în București cât să îți poți satisface pofta de mâncare orientală autentică!

Savurează aromele orientale la unul din restaurante libaneze din București

Four Seasons Dorobanți

10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (2)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (3)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (4)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (5)

Pe Calea Dorobanților nr. 177, într-o casă boierească, restaurantul libanez Four Seasons te primește într-un decor elegant și imaculat. Am încercat pentru voi un preparat despre care tot orașul vorbește deja: kafta cu sos de iaurt. Gustul chiftelei (umplută cu ceapă, leuștean, pesmet și condimente) este dat de rumenirea perfectă pe grătar, iar sosul de iaurt a adus elementul-surpriză dintr-o farfurie spectaculoasă. Mâncarea vorbește de la sine despre blazonul acestui local.

Încearcă și Mezzele reci cu hom*os, Labneh și Muhammara, puiul Four Seasons cu lămâie (un preparat îndrăgit ce îți lasă gura apă) sau Tabbule și Kebbe de pui pentru o paletă de arome diversificate!

Zaitoone

10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (6)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (7)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (8)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (9)

Zaitoone este locul în care fiecare ingredient are rolul său și este tratat cu grijă pentru a evidenția aromele sale pure. Localul se mândrește cu o listă de vinuri atent elaborată, în completarea gustului unic al mâncărurilor libaneze. Preparatul care ne-a cucerit a fost humusul cu trufe, care conține năut, tahina, lămâine și ulei de măsline. Impresionați de aperitiv, ne-am răsfațat apoi cu sambusek cu carne, dar și cu vestitul sujuk – cârnat picant, cu roșii și usturoi (sau sos de rodie).

Încearcă și fatteh (un preparat care îmbină pâinea arabă prăjită, pita, cu nesfârșite opțiuni de sosuri și topping-uri) – cu creveți; cu spanac, orez și carne de vită; cu humous sau cu vinete, e delcios! Ori testează varianta lor de moussaka, o mâncare de vinete cu roșii și condimente. Sau sfiha, un fel de plăcințele cu carne de vită si berbecuț. Au și deserturi grozave!

El Bacha

10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (10)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (11)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (12)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (13)

Aici ne-am convins că mâncarea orientată are o istorie aparte, iar influențele estice și vestice se îmbină spectaculos printr-o combinație de legume proaspete, sosuri delicate și cărnuri bine marinate. Am gustat Kebabul Adana și am înțeles că acest produs libanez e o celebrare a vieții: proaspătă, variată și revigorantă. Nu rata ocazia să savurezi un Babaganouj excelent (cu vinete coapte tocate, roșii, usturoi, pătrunjel, lămâie și sos de rodii)! Sau să încerci ceva special, cum e Makanek – cârnați libanezi prăjiți, marinați cu lămâie.

Geniul mâncării de la El Bacha se ascunde în spatele simplității ingredientelor, iar desertul Kilimanjaro ne-a convins de un singur lucru: sigur ne vom întoarce aici!

Rezervă o masă la El Bacha

Piccolo Mondo

10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (14)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (15)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (16)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (17)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (18)

Aromele îmbietoare, susurul fântânei arteziene și elemente arhitecturale recreează un tablou libanez idilic. Unul dintre cele mai vechi restaurante libaneze din București, Piccolo Mondo ne-a impresionat cu un produs pretențios: ras asfour de vită. Mușchiul de vită a fost gătit perfect, complimentat prin abundența de ceapă și sos de rodii. Ah, să nu uităm! Crema de iaurt cu usturoi și mentă (labneh) a fost o recomandare foarte inspirată a ospătarului.

Dacă ajungi să iei masa la ei, încearcă și Beyti Kebab (carne tocată învelită în pâine libaneză, preparată la grătar cu cărbuni) și halumi cu pesto (senzațional!). Iar la final nu rata desertul! Au o baclava grozavă, dar și knafe (cataif, adică). Cu un meniu consistent, pe toate gusturile, Piccolo Mondo este un restaurant libanez care cu siguranță nu te va lăsa indiferent.

Mandaloun

10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (19)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (20)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (21)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (22)

Mohammad Murad a decis în 2017 să ofere o variantă celor care își doresc o experință memorabilă într-un restaurant a la carte. Mandaloun e gândit să mulțumească cele mai exigente gusturi atunci când vine vorba de gastronomia libaneză, dar și cea franțuzească, italiană, nord și sud americană. Calitatea ingredintelor folosite, originalitatea rețetelor, design-ul, mobilierul aparte și atmosfera creată, fac din acest restaurant locația perfectă pentru un business lunch, o cină intimă sau un eveniment privat.

Noi am mâncat o excelentă supă de linte, tradițional libaneză, o tocăniță de berbec în care am simțit din plin aroma roșiilor și a ardeilor proaspeți și tigaia bucătarului, un preparat din carne de vită cu ou și condimente. Foarte bune!

Saidoun Restaurant

10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (23)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (24)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (25)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (26)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (27)

Saidoun are un aer care te transportă imediat în fascinanta lume arabă, unde mâncarea are un rol sfânt. Am mâncat pentru prima dată manakish, o lipie moale cu semințe, servită cu brânzeturi și asezonată cu un platou de legume. Nu am rezistat apoi și am sărit direct la desert, iar prăjitura kanafeh ne-a uimit prin combinația ei simplă, dar delicioasă: un blat pufos cu brânză, zahăr și unt, stropit cu sirop de portocale.

Îți recomandăm să încerci și la ei Ras Asfour-ul de vită, iar dacă vrei să încerci ceva nou, ia-ți creveții cu coriandru sau Sharhat din mușchi de vită.

Damascus Palace

10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (28)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (29)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (30)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (31)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (32)

În zona Muncii, pe Bd. Basarabia nr. 98, Damascus Palaceeste un restaurant oriental, cu un simț al gustului arăbesc foarte bine dezvoltat. Specificul restaurantului se regăsește în cele mai mici detalii – p*rnind de la stilul de amenajare, până la rețetele simple și clasice. Nu este un local „de fițe”, ci mai degrabă unul din acele restaurante fără pretenții exagerate, în care te duci pentru mâncarea excelentă pe care o gătesc!

Folosind ingrediente și condimente specifice, preparatele sunt gustoase, porțiile sunt mari, iar servirea atentă. Noi ne-am luat câte ceva din toate –humus, Moutabal, Baba Gannouj, Muhamara (pastă de ardei cu pesmet, nucă, sos de rodii), o salată Fatoush (cu roșii, castraveți, salată verde, mentă, sumac și crutoane) și kebab. Iar printre specialitățile lor se numără Tangen, Rosto de miel și steak-urile.

Rezervă o masă la Damascus Palace Restaurant

Naser 3

10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (33)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (34)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (35)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (36)

Într-o atmosferă familială, restaurantul Naser este o locație tare ospitalieră. Îți recomandăm să te bucuri de cât mai multe preparate calde. Ca de exemplu, Sambusa cu brânză (niște plăcințele cu brânză de vaci, dar pot fi și cu carne de vită și pătrunjel). Sau Kebe Mehlie – un preparat cald, din carne de vită, grâu mărunțit, mentă, boia iute, muguri de pin, piper, semac, sos alb și salată verde). Ce ne-a plăcut iarăși mult a fost Arais – lipie cu carne tocată de vită, roșii, ceapă și piper, un preparat la grătar.

Masa noastră a fost umplută rapid cu murături, iar salata tabbouleh ne-a încântat pe loc simțurile. Cu o porție zdravănă de cartofi prăjiți alături și o limonadă răcoroasă, masa noastră părea completă fără desert. Dar personalul a ținut să ne surprindă, așa că am servit și o porție delicioasă de baclava!

Restaurant Tulin

10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (37)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (38)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (39)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (40)

Aflat la intersecția străzilor Schitu Măgureanu și Pictor Stahi, chiar lângă Cișmigiu, Tulin este locul ideal pentru a intra în universul gusturilor exotice. Recipientele în care sunt servite preparatele au un aspect oriental original, iar pofta ne-a făcut să alegem o porție de pui Tulin cu sos. Aromat de coriandru, puiul a făcut casă bună cu bolul de shanklish – o pastă delicioasă de brânză, cu boia și cimbru. Nota 10!

Foarte bun a fost și la ei Sambusek (noi am cerut cu spanac, dar au și cu brânză sau carne), dar și kebabul (delicios!).

Chez Toni

10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (41)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (42)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (43)
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (44)

Toni ne-a invitat să ne relaxăm și să savurăm gustul preparatelor mediteraneene, astfel că am început experiența culinară cu o salată fattoush de la mama ei. Apoi, bucătarul locației și-a arătat măiestria prin prepararea unui Kibbeh crocant și gustos (mâncarea națională a Libanului). Nucile sotate și carnea ușor picantă au fost ascunse într-un înveliș prăjit exact cât trebuie, iar la final am avut o singură întrebare de adresat proprietarului: „Cum de nu am ajuns aici mai demult!?”.

Vrei și alte sugestii?

Alte restaurante libaneze din București pe care ți le recomandăm sunt și:

Tu pe care le-ai testat până acum și care e următorul pe listă?

Dă-ne un follow pe Insta sau TikTok, abonează-te la newsletter și rămâi la curent cu recomandările noastre!

Tags

  • bucatarie libaneza
  • cele mai bune restaurante
  • chez toni
  • mancare arabesca
  • mancare libaneza
  • restaurant libanez
  • restaurante bucuresti
  • restaurante libaneze
  • restaurante libaneze bucuresti
  • specific libanez
10 restaurante libaneze din București, cu preparate autentice - Restograf (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 5727

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.